Herrekijker inspiratie training

Herrekijker heeft een training ontwikkeld voor leerkrachten en volwassenen. Tijdens deze training maak je kennis de Herrekijker visie en programma. Met kunst als inspiratie gaan de deelnemers door middel van verschillende opdrachten hun eigen belevingswereld in taal en fotografie vastleggen. Met deze methodiek worden je opmerkzaamheid ontwikkelt en verandert je relatie met je dagelijkse omgeving.

Voor de leerkrachten is de training vooral instructieworkshop waarin op compacte en effectieve wijze het Herrekijker programma geïntroduceerd wordt. Na het volgen van deze workshop kunnen de deelnemers zelfstandig met het materiaal aan de slag.

Tijdens de training is er een prachtige verzameling foto’s en films van kunstwerken beschikbaar ter inspiratie. Onder andere van Elspeth Diederix, Gabriel Orozco, Rob Sweere, Job Koelewijn, Jan Rothuizen, Melanie Bonajo en vele anderen.Herrekijker in de buitenlucht
Herrekijker is een kunst- en natuur-educatief programma voor het onderwijs, musea en natuur centra wat gaat over het ontdekken van je eigen, unieke blik op je dagelijkse omgeving en het ontwikkelen van een bewuste houding ten opzichte van de dingen om je heen. Het Doorkijkers kaartspel is een spel wat je leert om te kijken naar kunst.
ACHTERGROND FOTO
Giuseppe Penone • 'Otterlo Beech'
Kroller-Muller Museum, Otterlo, Nederland
scupture, boom van brons
Klik voor
volledig beeld